Pupovčev plakat u centru Zagreba uništen odvratnom porukom o klanju srpske djece. index.hr
14 svibnja, 2019
Jaja u kukuruzu. Piše Boris DEŽULOVIĆ, portalnovosti.com
16 svibnja, 2019

ŽELIMO VRATITI NADU!

                           Vijenac Udruge antifašista Dubrovnik položili su Marin Lazo, Milan Anđušić i Kemal Tursunović

.

Obilježavanje 76. obljetnice Bitke na Neretvi i 74. godine od pobjede nad fašizmom počelo je u subotu,. 11. svibnja 2019. godine, u Jablanici tradicionalnim spuštanjem karanfila u Neretvu. Zatim su položeni vijenci i cvijeće i odana počast poginulim borcima koji su dali živote u 4. neprijateljskoj ofanzivi, a potom je izveden svečani program.

Obilježavanje je okupilo velik broj delegacija i antifašista iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja. Među nekoliko tisuća prisutnih svih generacija, bili su i antifašisti iz Dubrovnika i Ploča, a s njima je došao i partizanski borac u bitkama na Neretvi i Sutjesci devedeset dvogodišnji Ivo Karamatić.

„Ovo je prilika da se prisjetimo tih povijesnih trenutaka i da odamo počast onima koji za slobodu dadoše svoje živote u borbi protiv fašističkih okupatora.  „Obilježavanje ovako važnih datuma i značajnih događaja u našoj prošlosti je izuzetno važno. Da se prisjetimo te borbe i žrtvovanja prije 76 godina, ali i mnogo važnije da se na iskustvima iz naše NOB-e , na tu snagu i volju naroda, sadašnje generacije, posebno mlade, nadahnemo za budućnost. Bitka za ranjenike je bila nada u uspješan proboj i prisjećajući se toga želimo vratiti nadu da i mi danas možemo bolje i uspješnije“ rekao je, uz ostalo,  Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH, organizatora i ove manifestacije povodom obilježavanja 76. obljetnice bitke na Neretvi.

 

 

 

Odgovori