73. obljetnica oslobođenja Dubrovnika – KOMEMORACIJA NA SPOMEN GROBLJU
20 listopada, 2017
Boris DEŽULOVIĆ: Pijana majska noć 1990.
23 listopada, 2017

Za laži i druge kretenarije u Glasu Grada – AJDE BOŠKO LOVI ZMIJE!

Nije bila namjera opet pisati o našem nedavnom i po jedinstvenoj ocjeni baš sviju sudionika predivnom izletu na Kozaru – planinu Legendu. Neko je, međutim, iz čiste zloće, pokušao uprljati naše predivne utiske s tog izleta, partizanske borce i čitavu NOB-u, pa i samu Kozaru – planinu Legendu. Pokušao i – umrljao sebe.

Izlet na Kozaru poduzeli smo i ostvarili smo povodom 75. obljetnice Bitke na Kozari početkom ljeta 1942. godine u Narodnooslobodilačkoj borbi. Tada su narod Kozare i Potkozarja i njegova partizanska vojska, narodna i oslobodilačka, unatoč velikim žrtvama, pokazali nepobjedivost i neuništivost i da su veliki i stameni kao Spomenik na Mrakovici, kao sama Kozara – planina Legenda. Jer, „na muci se poznaju junaci!“

Uz uživanje u prekrasnoj prirodi Kozare, s dužnim poštovanjem i pijetetom, pod velebnim Spomenikom odali smo počast poginulim partizanskim borcima i žrtvama fašističkog terora.

I još nešto jako važno. Taj naš izlet na Kozaru u potpunosti je financiran osobnim sredstvima samih izletnika, kako se uostalom velikom većinom financiraju naši izleti. U slučaju izleta na Kozaru čak smo dijelom sredstava nekako pomogli svojoj Udruzi da preživi besparicu u rujnu.

Na to smo ponosni. A, dežurnom mrzitelju dubrovačkih antifašista koji se oglašava s vremena na vrijeme pa lažima i drugim kretenarijama u Glasu Grada pokušava umrljati naše ideje, ideale i naše aktivnosti jednostavna poruka: „Ajde Boško lovi zmije!“

Odgovori