U Bitci na Sutjesci 9. lipnja 1943 .godine, na Milinkladama na planini Ozren, ranjen i komandant Tito. Tito je jedini vojni zapovjednik u Drugom svjetskom ratu koji je ranjen i koji je neposredno rukovodio ratnim operacijama iz prvih borbenih linija
SUTJESKA – PRESUDNA PARTIZANSKA EPOPEJA
11 lipnja, 2020
OBLJETNICA OSNIVANJA SISAČKOG PARTIZANSKOG ODREDA
15 lipnja, 2020

U Zagrebu otkrivena treća grozna poruka Srbima u par dana. index.hr

 
Foto: Mirjana Šagar Muškinja
.

NAKON što je proteklih dana Srpsko narodno vijeće otkrilo dvije gnjusne poruke upućene Srbima, jednu na transparentu, drugu u zagrebačkom kvartu Borovju, Index je od čitateljice dobio treću poruku.

Ona se nalazi u Svetoj Klari u Čavoglavskoj ulici kod dječjeg vrtića. Na zidu je nacrtano drvo na kojemu su obješeni ljudi te uz to piše “Serbian family tree”.

Kako nam je rekla Mirjana Šagar Muškinja, to je slikala jučer popodne, ali je uočila još 10. lipnja. Užasnuta je tom porukom koja se nalazi tik uz dječje igralište.

“Kakvi uzori, takva mladost”

Jutros je to također objavilo i Srpsko narodno vijeće na svom Twitter profilu.

Ovo je treća otkrivena poruka u zadnjih par dana

Ovo je od četvrtka treća otkrivena poruka Srbima u Zagrebu.

Prvo su u četvrtak mladi Bad Blue Boysi izvjesili transparent na kojemu je pisalo “Je*at ćemo srpske žene i djecu”. Sve je objavljeno u petak, a jučer su šestorica mladića privedena i protiv njih će biti podnesena kaznena prijava. Radi se o mladićima starima od 19 do 22 godine, a jedan od njih, 21-godišnjak, izradio je taj transparent.

Sinoć je Srpsko narodno vijeće na svom Twitter profilu objavilo još jednu sliku iz Zagreba na kojoj se vidi prijeteća poruka Srbima.

“U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubi Srbina”, piše na zidu uz zgradu u zagrebačkom kvartu Borovju.

Policija je započela kriminalističku istragu u ovom slučaju.

Odgovori