U UTORAK 2. svibnja DRUŽENJE u 18
27 travnja, 2017
Na VI. kongresu SUBNORA Crne Gore: PARTNERI DEMOKRATSKIH SNAGA
28 travnja, 2017

U susret izborima NA RAZGOVOR STIGAO I SDP

U susret predstojećim izborima u općinama, gradovima i županijama, što su zakazani za nedjelju 21. svibnja, u srijedu, 26. travnja sastale su se delegacije Gradske organizacije SDPH Dubrovnik i Udruge antifašista Dubrovnik koje su predvodili predsjednici Mladen Gojun i dr. sc. Boško Skaramuca. Uz ostale u delegaciji SDP-a bili su i: kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Dubrovnika dr. Tatjana Šimac – Bonačić i kandidat za zamjenika gradonačelnice Jadran Barač, dipl. ing.

Uvodno su predstavljene temeljne aktivnosti. Kod antifašista: njegovanje sjećanja i tekovina NOB-e te promicanje tradicija hrvatskog antifašizma, u čemu značajno participiraju i sredstva članstva. SDPH je politička stranka ljevice, opredijeljena za antifašizam kao civilizacijsku tekovinu i zalaže se za maksimalno mogući prosperitetan razvoj hrvatskog društva, što ga zaslužuje i ovaj naš jug Lijepe Naše, te svakako pravednije i općenito bolje životne uvjete za sve, s naročitim naglaskom na rješavanje gorućih problema od obrazovanja, zapošljavanja i zaposlenih, posebno mladih stručnih ljudi, koji, zbog dugotrajne zapostavljenosti njihovih problema i težnji, sve masovnije odlaze u svijet u traganju za sigurnijim i boljim životom.

Razgovor u kojem je bilo i kritičkih tonova, vođen je u ozračju prijateljstva i uvažavanja. Naglašeno je da se i dubrovački antifašisti, njih oko 300, organiziranih kao nestranačka udruga civilnog društva i uz njih mnogi simpatizeri, velikom većinom najčešće opredjeljuju za političke programe i kandidate stranaka ljevice. No, istaknuto je, pravo je i osobno opredjeljenje svakog birača kome će dati glas i na predstojećim izborima. Zato Udruga antifašista Dubrovnik ne želi davati sugestije, ali će pozvati sve svoje članove i simpatizere, sve ljude opredijeljene za antifašizam, što danas znači i bolji i pravedniji život za sve, život bez eksploatacije i potlačenosti, puno više brige za mlade, suživot, toleranciju i prihvaćanje drugih i drugačijih, kao i sve dobronamjerne ljude da izađu na izbore i svoj glas daju odgovorno i po savjesti. Jer svaki izgubljeni glas u svakom slučaju vrijedi dvostruko.

Istaknuvši na kraju da je svoje antifašističko opredjeljenje i životne stavove formirao u obitelji, najmlađi sudionik razgovora Jadran Barač, na predstojećim izborima kandidat SDP-a za zamjenika gradonačelnice Dubrovnika, potpisao je pristupnicu i postao član Udruge antifašista Dubrovnik. Dobro došao i svaka čast Jadrane!

Odgovori