DAN KAD JE JURIŠALA CIJELA PRVA PROLETERSKA: ‘Juriš proleteri…, juriš! Samo juriš!’
15 lipnja, 2017
74. obljetnica Bitke na Sutjesci – OVO SE NE SMIJE ZABORAVITI!
21 lipnja, 2017

U susret Danu antifašističke borbe – ANTIFAŠISTI KOD GRADONAČELNIKA

 

Gradonačelnik Mato Franković je čestitao Dan antifašističke borbe dubrovačkim antifašistima i svim građankama i građanima Dubrovnika, naglasivši “da je Republika Hrvatska utemeljena na antifašizmu što je činjenica koju poštujemo i koju ćemo čuvati sviđalo se to nekome ili ne”

U susret Danu antifašističke borbe gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković primio je u ponedjeljak, 19. lipnja, delegaciju Udruge antifašista Dubrovnik u kojoj su bili: dr.sc. Boško Skaramuca, predsjednik, Mato Jerinić, potpredsjednik, Marinko Vlašić, tajnik i Branko Grošeta predsjednik ZUABA Dubrovačko-Neretvanske županije i potpredsjednik SABA Republike Hrvatske.

Antifašisti su Matu Frankoviću čestitali izbor za gradonačelnika, istaknuvši uvjerenje da će tu časnu i odgovornu dužnost obavljati na zadovoljstvo svoje i svih građana Dubrovnika.

Čestitali su mu i predstojeći državni praznik Dan antifašističke borbe na čemu je gradonačelnik Franković zahvalio čestitajući Dan antifašističke borbe dubrovačkim antifašistima i svim građankama i građanima Dubrovnika. Naglasio da je Republika Hrvatska utemeljena na antifašizmu, to je činjenica koju poštujemo i koju ćemo čuvati sviđalo se to nekome ili ne.

Antifašisti su upoznali gradonačelnika sa svojom Udrugom u koju je uključeno oko 270 članova, s programima i teškoćama, akcentirajući za ovaj susret financijske probleme zbog nedonošenja proračuna pa se gomilaju obaveze i raste neizvjesnost. Gradonačelnik je rekao da će se problemi s proračunom završiti do konca lipnja donošenjem privremenog proračuna da će Udruga antifašista Dubrovnik, koju smatra značajnim dijelom organizma Grada, imati u njemu odgovarajuće mjesto. Antifašisti su napomenuli gradonačelniku Frankoviću da ih uz financijske more i drugi problemi: naročito prostora i spomeničke baštine, ali za razgovor o tome mole gradonačelnika da ih posjeti u njihovom prostoru. „Doći ću kod vas“ – rekao je gradonačelnik Mato Franković, a predsjednik Udruge antifašista Dubrovnik mu je poklonio knjigu „Tito … i Dubrovnik“ koju je, kao peto izdanje u svojoj biblioteci „Da se ne zaboravi“ ove godine tiskala Udruga antifašista Dubrovnik.

Odgovori