GILJAČA I CAPOR ŽUPANIJSKIM VIJEĆNICIMA ‘Ne davajte pištolj u ruke onima koji nas tuže za 500 milijuna eura’. Pišu Vedran SALVIA/Ivona BUTJER, dubrovackidnevnik.hr
12 ožujka, 2019
Ante TOMIĆ: Svi ti austrijski primitivci jednostavno ne mogu shvatiti što im desetljećima ustrajno tumačimo mi Hrvati. slobodnadalmacija.hr.
14 ožujka, 2019

U subotu, 23. ožujka 2019. godine IZLET ZA SJEĆANJE U ŽUPU I KONAVLE

I ove godine s prvim danima proljeća, u znak sjećanja, poštovanja i zahvalnosti te odavanja počasti poginulim, umrlim i stradalim, palim u Narodno oslobodilačkoj borbi i u ratu prošlih devedesetih za obranu slobode svoga župskog i konavoskog kraja, Dubrovnika i Republike Hrvatske, Udruga antifašista Dubrovnik organizira u subotu, 23. ožujka 2019. godine izlet za sjećanje.

Izlet će započeti tradicionalnim pohodom  na Vrelo u Župi dubrovačkoj gdje će se u 9,30 sati položiti cvijeće na spomen obilježje na mjestu pogibije župskog tribuna i istaknutog borca NOR-a Marka Marojice, a povodom obilježavanja sedamdesetpete godišnjice njegovog mučkog ubojstva.

Izlet se potom nastavlja obilaskom spomen obilježja NOB-e u Konavlima: na Mjesnom groblju u Dunavama u 10,30 sati i na Grudi u 11 sati te spomenika braniteljima Konavala „Konavoska mati“ u Ćilipima u 11,30 sati.

Izlet će završiti posjetom Seoskoj kući u domaćinstvu obitelji Novaković u Čilipima, koja nastavlja marljivi rad svojih vrijednih predaka, ukorijenjenih u povijest života u Konavlima, s najranijim pisanim tragovima u dubrovačkom arhivu i do 14. stoljeća.

Autobus za ovaj izlet u Župu i Konavle polazi iz Dubrovnika u subotu, 23. ožujka 2019. godine, u 8,30 sati, ispred Jugovog plivačkog bazena i TC „Tommy“. Prijave i osiguranje mjesta u autobusu primaju se u uredu Udruge antifašista Dubrovnik u ponedjeljak i srijedu od 10 do 12 sati.

Odgovori