Nije problemčić samo u majici sa Za dom spremni; netko iz protokola ukrasio je i vijenac. Vidi telegram.hr
1 svibnja, 2020
Pravda za HOS. Piše Boris DEŽULOVIĆ, hr.n1info.com
1 svibnja, 2020

U Đurđevcu su se danas sjajno snašli. Uz poštivanje mjera fino su dijelili ‘grah to go’. Piše Hina, prenosi telegram.hr

U Đurđevcu su osmislili ‘grah to go’, kako ne bi prekinuli tradiciju prvomajskog graha

Foto: PIXSELL
,.

U Đurđevcu ni ove godine, unatoč epidemiji koronavirusa, Međunarodni praznik rada nije prošao bez prvosvibanjskoga graha te je podijeljeno 500 porcija. ‘Grah to go’ formula je kojom su Đurđevčani doskočili koronavirusu i zabrani okupljanja.

Naime, tradiciju prvosvibanjskog graha spasili su djelatnici restorana i pivnice Stari grad, u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom. Pripremili su 300 porcija, no kako je odaziv građana bio neočekivano velik, skuhalo se još dodatnih 200 porcija. Grah se dijelio u zatvorenim plastičnim posudama za ponijeti doma, uz poštivanje propisanih mjera.

Čekalo se na sigurnosnom razmaku

Na taj je način izbjegnuto druženje i okupljanje, dok su građani čekajući svoju porciju, stajali na propisanom sigurnosnom razmaku. Porcije su preuzeli i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te potpredsjednica Gradskog vijeća, ujedno i predsjednica đurđevačkog Stožera civilne zaštite Kristina Benko Markovica.

Što se upravo događa s koronavirusom:

.

Objavljeno telegram.hr, 01.05.2020., https://www.telegram.hr/zivot/u-durdevcu-su-se-danas-sjajno-nasli-uz-postivanje-mjera-fino-su-dijelili-grah-to-go/, pristupljeno 01.05.2020.

Odgovori