16. „Titovi dani” u Fažani – 11.05.2019. godine
1 svibnja, 2019
U PETAK, 3. SVIBNJA – SJEĆANJE NA TITA
1 svibnja, 2019

Svečani skup povodom Dana mladosti – radosti, u Kumrovcu, u subotu 25. svibnja 2019. godine

Savez društava “Josip Broz Tito” Hrvatske organizira svečani skup povodom Dana mladosti – radosti, u Kumrovcu, u subotu 25. svibnja  2019. godine s početkom u 11 sati.

Ove godine se navršava 70 godina od osnivanja prvog radničkog savjeta u Jugoslaviji, što našoj ovogodišnjoj manifestaciji daje poseban značaj. Radi se, naime, o prvorazrednom revolucionarnom, odnosno emancipatorsko-povijesnom  događaju usmjerenom izgradnji istinske zajednice ljudi u kojoj bi svaki čovjek kao stvaraoc sam upravljao svim sferama svog života.

Također, kao i svake godine, na Dan mladosti–radosti želimo se suprostaviti agresivnim nasrtajima na antifašističko-civilizacijske tekovine i otvorenom djelovanju regresivnih snaga na temelju naci-fašističkih-ustaških stremljena. Takva djelovanja su sve jače prisutna na svim prostorima naše bivše države Jugoslavije i stoga je neophodno da se organiziramo u zajednički antifašistički front. Također ćemo se, i ovom prilikom, snažno suprostaviti nasrtajima na lik i djelo Josipa Broza Tita.

Kulturno-umjetnički program izvest će KUD-a i manifestaciju popratiti pjesmama antifašističke narodnooslobodilačke borbe te narodnim pjesmama i plesovima.

 

Pridružite nam se  i učestvujte u manifestaciji Dana mladostiradosti, zavisno od vaših mogućnosti

Vjerujemo da ćete se ugodno osjećati tokom manifestacije Dana mladosti – radosti i koristiti se parolom “U mladosti je radost a u radosti je mladost”.

Odgovori