Zvonko MAKOVIĆ: Naša ljevica iscrpljuje se na žalopojkama kako je nekoć bilo dobro. Ne mogu se ideje razviti na lešini. Piše Zvonko MAKOVIĆ, telegram.hr
17 veljače, 2020
Petokraka sama sebe brani? Autor Nela VLAŠIĆ, autograf.hr
19 veljače, 2020

Sjednica Predsjedništva Udruge antifašista Dubrovnik: POZIV NA UČLANJENJE U UDRUGU

  • Udruga antifašista Dubrovnik je otvorena i poziva da se priključe novi članovi iz svih generacija, naročito poziva mlade ljude, koji poštuju i vjeruju u antifašizam kao civilizacijsku tekovinu

Na sjednici Predsjedništva Udruge antifašista Dubrovnik, održanoj u ponedjeljak, 17. veljače 2020. godine, minutom šutnje odana je počast i zahvalnost: dr. Anti Markoviću, Mihovilu Skurli, Zlatku Cukrovu, Dubravki Baničević, dr. sc. Radoslavu Petroviću, Ivu Kovačeviću i Ani Jovanović, koji su preminuli u proteklom tromjesečnom razdoblju.

U nastavku sjednice raspravljano je o stanju članstva i uz ostalo je rečeno da Udruga antifašista Dubrovnik ima 228 članova, uglavnom osoba treće životne dobi, a uvjerenje da će se broj novih članova nastaviti potvrđuje prošla godina u kojoj među novim članovima ima i nekoliko mladih. Udruga antifašista Dubrovnik je otvorena i poziva da se priključe novi članovi iz svih generacija, naročito poziva mlade ljude, koji poštuju i vjeruju u antifašizam i ono što antifašizam kao civilizacijska tekovina podrazumijeva: demokraciju, slobodu, poštenje, pravdu, obrazovanje, rad, ljudska prava, toleranciju, poštivanje drugih i drugačijih i jednake prilike za svih.

Utvrđen je program aktivnosti u ožujku, travnju i svibnju ove godine. Tako se za Međunarodni dan žena planira polaganje cvijeća na grob dubrovačke heroine Kate Radeljević na groblju Između tri crkve na Boninovu, a položiti će se i vijenac kod spomen obilježja župskom tribunu Marku Marojici na Vrelu u Župi dubrovačkoj. U travnju se planira posjeta Jasenovcu povodom obilježavanja sedamdeset pet godina proboja logoraša iz ustaškog logora, a prigodnim programom obilježit će se četrdeset godina od Titove smrti te 75. obljetnica pobjede nad fašizmom. U prvoj polovici svibnja je posjeta Jablanici povodom obilježavanja 77. obljetnice Bitke na Neretvi – Bitke za ranjenike, a za kraj svibnja planira se izlet u Teslin Smiljan u Lici, te u Zagreb i Zagorje u Titov Kumrovec na manifestaciju „Dan mladostiradosti“.

Predsjedništvo je upoznato s teškoćama i zastojem u radu Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-neretvanske županije i Društva Tito Dubrovnik. Tu su potrebni novi aktivisti da pokrenu daljnje djelovanje, što podrazumijeva i angažman organa Udruge za prevladavanje problema u radu.

Odgovori