Priopćenje za medije: Platforma Možemo! traži ostavku rektora Borasa. mozemo.hr
20 srpnja, 2020
Mato JERINIĆ: Duboko u čovjeku nešto je plitko. Piše Bruno LUCIĆ, slobodnadalmacija.hr
22 srpnja, 2020

PRIPREMA IZBORNE SKUPŠTINE UDRUGE (22.08.2020. godine)

Predsjedništvo Udruge antifašista Dubrovnik je sjednicu održanu 18. srpnja ove godine započelo sjećanjem i odavanjem počasti: Mili Mirčevskom i Miroslavi Bjelogradski, članovima Udruge preminulim od prošle sjednice koja je održana 25. svibnja 2020. godine.

Nastavak sjednice članovi Predsjedništva su raspravili i prihvatili financijski izvještaj o prihodima i rashodima Udruge antifašista Dubrovnik za 2019 godine, a bavili su se i pripremama za predstojeću Izbornu skupštinu Udruge antifašista Dubrovnik koja se planira održati u subotu, 22. kolovoza ove godine. Raspravljen je i prihvaćen prijedlog dnevnog reda i poslovnik o radu Izborne skupštine. Svi članovi Udruge su ujedno i članovi Skupštine, a poslovnikom je predviđeno da bi se Skupština mogla pravovaljano odvijati treba joj prisustvovati najmanje 15 posto članova Udruge. Obzirom na važeće epidemiološke mjere zbog COVID 19 infekcije prisutni na sjednici Izborne skupštine trebaju imati masku za zaštitu usta i nosa.

Skupštini će biti podneseni: izvještaj o radu Udruge i njenih organa u protekloj godini dana, financijski izvještaj za 2019. godinu i izvještaj Nadzornog odbora te programske aktivnosti Udruge antifašista Dubrovnik za 2021. godinu. Izborna skupština će uz ostale organe izabrati i članove Predsjedništva Udruge koje bi u idućem dvogodišnjem mandatu trebalo imati dvanaest članova pa će s tim u vezi skupštinarima biti predložena odgovarajuća promjena Statuta Udruge antifašista Dubrovnik. Po predloženim materijalima predviđena je rasprava, a zaključke Izborne skupštine će donijeti Predsjedništvo na svojoj prvoj sjednici. Na toj prvoj sjednici članovi Predsjedništva će iz svog sastava izabrati predsjednika, potpredsjednika i tajnika Udruge za iduće dvogodišnje razdoblje.

Odgovori