IZBORI SU PROŠLI, ŽIVOT IDE DALJE. Piše Marinko VLAŠIĆ
7 srpnja, 2020
Borasovi ljudi uspjeli su preuzeti Filozofski. Javila se i Divjak: ‘Osovina Čović-Boras radi ogromnu štetu’. Piše Dora KRŠUL, telegram.hr
9 srpnja, 2020

Plenković otišao Bozaniću. Hina, Index Vijesti

Foto: Hina

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s predsjednikom vlade Andrejem Plenkovićem s kojim je, kako je priopćeno, među ostalim razgovarao o temi društvene sigurnosti i stabilnosti u trenutnim javno-zdravstvenim, gospodarskim i drugim izazovnim vremenima neizvjesnosti te mu čestitao na izbornom uspjehu.

Kardinal Bozanić čestitao je gospodinu Plenkoviću na povjerenju koje su mu građani Republike Hrvatske iskazali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor. Uz pitanja suradnje Zagrebačke nadbiskupije i državnih institucija, tema susreta bila je društvena sigurnost i stabilnost u trenutnim javno-zdravstvenim, gospodarskim i drugim izazovnim vremenima neizvjesnosti koje od svih čimbenika društva traži najvišu razinu odgovornosti, ali i međusobnu solidarnost, priopćeno je iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Budući da je jedan od aktualnih prioriteta za grad Zagreb i okolicu stvaranje zakonskog okvira za obnovu stradalih objekata, kardinal Bozanić zahvalio je na suradnji i dosadašnjoj podršci u procesu sanacije posljedica snažnoga potresa koji je oštetio obiteljske domove, zagrebačku katedralu i druge sakralne objekte 22. ožujka ove godine.

Susretu su prisustvovali i prof. dr. Mate Granić, akademik Zvonko Kusić, glasnogovornik Marko Milić te mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola, stoji na kraju priopćenja.

.

Objavljeno index.hr, 07.07.2020., https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-otisao-bozanicu/2196419.aspx, pristupljeno 07.07.2020.

Odgovori