Kako uspjeti u Hrvatskoj. Piše Igor LASIĆ, portalnovosti.com
14 svibnja, 2020
Schwarz-Schilling: “Misa za fašiste neće potaknuti pomirenje”. dw.com
15 svibnja, 2020

Peđa GRBIN: HDZ bi zakon kojim bi se kažnjavalo nas koji za ustaše kažemo da su zločinci. HINA, index.hr

Foto: Patrik Macek/Pixsell

.

SABORSKI zastupnik HDZ-a Željko Raguž smatra kako bi buduća hrvatska vlada trebala pokrenuti proceduru donošenja zakona kojim bi se, kako je kazao, spriječilo pojedince da u javnom životu optužuju Hrvate za fašizam.

“Treba pokrenuti proceduru za donošenje zakona o negiranju počinjenog genocida nad hrvatskim narodom 1945. na Bleiburškom polju, diljem Slovenije i Republike Hrvatske”, kazao je Raguž.

Reagirao je Peđa Grbin (Klub SDP-a) koji je najavu takvog zakona nazvao “mračnom budućnosti kojom HDZ prijeti građanima Hrvatske po uzoru na stranku Fidesz u Mađarskoj”.

“HDZ najavljuje donošenje zakona kojim će sve nas koji za ustaše kažemo da su ratni zločinci i da su na Bleiburgu bile upravo te ustaše ratni zločinci predviđati kažnjavanje, to je izborni program HDZ-a kojim planira ići u izbore 2020. godine. Tome moramo reći jedno odlučno ne”, kazao je Grbin.

.

Objavljeno index.hr, 14.05.2020., https://www.index.hr/vijesti/clanak/grbin-hdz-bi-zakon-kojim-bi-se-kaznjavalo-nas-koji-za-ustase-kazemo-da-su-zlocinci/2182944.aspx, pristupljeno 15.05.2020.

Odgovori