Konstituirajuća Sjednica Predsjedništva Udruge antifašista Dubrovnik sazvana je za 18.09.2017. godine
13 rujna, 2017
Milan GAVROVIĆ: Žrtveno janje s periferije
14 rujna, 2017

Od četvrtka, 28. rujna, do nedjelje, 1. listopada. BLIŽI SE IZLET NA KOZARU

Spomenik na Mrakovici

Četverodnevni jesenski izlet autobusom u Nacionalni park Kozaru, Udruga antifašista Dubrovnik organizira od četvrtka, 28. rujna do nedjelje, 1. listopada ove godine.

Uz upoznavanje novih krajeva i predjela, osnovni povod ovom izletu je sedamdeset peta obljetnica Bitke na Kozari, koja je ostala upamćena po nepokorivosti i herojstvu partizanskih boraca i naroda Potkozarja, ali i surovosti i brutalnosti fašističkih okupatora i njihovih ustaških i četničkih slugu, patnjama i stradanju naroda kozaračkog kraja.

Na skorašnjem izletu, smještaj izletnika je u hotelu „Monument“ sa tri zvjezdice, u pravoj prirodnoj banji na više od 800 metara nadmorske visine. Planiran je obilazak Memorijalnog centra epopeje Kozare i središnjeg spomenika na Mrakovici, lakše planinske šetnje, korištenje raspoloživih hotelskih sadržaja te izleti u Prijedor i Banja Luku.

Cijena izleta od tisuću kuna uključuje prijevoz autobusom i hotelski smještaj na bazi polupansiona. Do popune autobusa, prijave se primaju u uredu Udruge ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati.

Odgovori