Neugledna predsjednica. Piše Tomislav JAKIĆ, portalnovosti.com
20 kolovoza, 2019
HRVATSKA BUDUĆNOST: „Za očekivati je da će otići oni najbolji“. Piše Sanja RAPAIĆ, lupiga.com
21 kolovoza, 2019

Netko je u Splitu bojom zalio spomenik Prvom partizanskom odredu. Objavila HINA, index.hr

Foto: Arhiva Indexa

SPOMENIK Prvom splitskom partizanskom odredu u gradskoj četvrti Plokite danas je poliven crnom bojom, o čemu je policiju obavijestio jedan građanin, a u tijeku je potraga za počiniteljem.

“Policija je danas od jednog građanina zaprimila informaciju da je spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu poliven crnom bojom te je policija poduzela mjere za pronalaženjem počinitelja”, rekla je Ana Čepić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Policija također utvrđuje je li riječ o oštećenju tog spomenika ili samo o polivenoj crnoj boji koja se može oprati, dodala je.

SDP: Ovo je povijesna perverzija

Splitski SDP je ovo polijevanje spomenika crnom bojom ocijenio kao “povijesnu perverziju” jer se, kaže, spomenik odnosi na momke koji su se borili i dali živote da “Split bude hrvatski, a ne talijanski grad”.

“Puno veći problem od crne boje kojom je oštećen spomenik je društveno crnilo koje tolerira i podupire državna i lokalna vlast, a iz kojeg proizlaze ovakve manifestacije anti-antifašizacije”, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur.

.

Objavljeno index.hr, 19.08.2019., https://www.index.hr/vijesti/clanak/netko-je-u-splitu-bojom-zalio-spomenik-prvom-partizanskom-odredu/2109739.aspx, pristupljeno 21.08.2019.

Odgovori