Savez antifašista optužio Bozanića da brani ustaške zločine. Piše NOVOSTI, portalnovosti.com
18 rujna, 2019
RASPRAVA NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI UDRUGE
19 rujna, 2019

HND oštro osuđuje privođenje novinara Indexa Gordana Duhačeka. Autor Hrvoje ZOVKO, autograf.hr

Gordan Duhaček

Gordan Duhaček

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje policijsko postupanje prema novinaru Indexa Gordanu Duhačeku, koji je jutros kao okorjeli kriminalac priveden u zagrebačkoj zračnoj luci zbog dvije satirične objave na svom Twitter-profilu.

Kako je objavio portal Index, Duhaček je jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija. Sinoć je sam otišao u policijsku postaju u Heinzelovoj ulici u Zagrebu kako bi se ondje dogovorio oko detalja, a s obzirom na to da je danas trebao ići na put. No, policajci su ga jutros dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci te ga priveli na Općinski prekršajni sud, gdje su mu zakazana dva ročišta.

Duhaček je priveden zbog jednog tweeta iz ljeta 2018. godine u kojem se osvrnuo na postupanje policije u Zadru uz spornu skraćenicu “ACAB” te zbog prepjeva pjesme “Vila Velebita”, koju je objavio prije nekoliko tjedana, a koja se ne može smatrati ničim drugim nego satirom.

Hrvatsko novinarsko društvo upozorava kako je policijsko postupanje prema Duhačeku bez presedana i ne može se tumačiti nikako drukčije nego kao zastrašivanje.

Za Izvršni odbor HND-a

Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

.

Objavljeno autograf.hr, 17.09.2019., https://www.autograf.hr/hnd-ostro-osuduje-privodenje-novinara-indexa-gordana-duhaceka/, pristupljeno 19.09.2019.

Odgovori