Tragikomedija u 6 činova. Piše Barbara ĐURASOVIĆ, dulist.hr
10 ožujka, 2019
GILJAČA I CAPOR ŽUPANIJSKIM VIJEĆNICIMA ‘Ne davajte pištolj u ruke onima koji nas tuže za 500 milijuna eura’. Pišu Vedran SALVIA/Ivona BUTJER, dubrovackidnevnik.hr
12 ožujka, 2019

Fejsom se širi odgovor gradonačelnice Supetra Bleiburškom vodu. Piše R.I., index.hr

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NA DRUŠTVENIM mrežama dijeli se odgovor gradonačelnice Supetra Ivane Marković Počasnom bleiburškom vodu koji je od nje molio donaciju.

Ona je 29. studenog prošle godine odbila dati novac za Bleiburg, a to je učinila s vrlo jasnim objašnjenjem.

Gradonačelnica jasno odgovorila Bleiburškom vodu zašto im neće dati novac

“Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi protiv okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Brača na stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece, dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja. Proslavu ćemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka”, obrazložila je gradonačelnica svoju odluku.

Pogledajte cijeli odgovor gradonačelnice Supetra Počasnom bleiburškom vodu.

.

Objavljeno index.hr, 12.03.2019., https://www.index.hr/vijesti/clanak/fejsom-se-siri-odgovor-gradonacelnice-supetra-bleiburskom-vodu/2070255.aspx, pristupljeno 12.03.2019.

Odgovori