SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA UDRUGE
2 ožujka, 2019
Koruška Katolička crkva zbog ustašovanja zabranila mise na Bleiburgu. forum.tm, HINA
9 ožujka, 2019

Danas je 8. mart – MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Danas je 8. mart, Međunarodni dan žena, kojim se označava uspomena na početke organizirane borbe žena za ravnopravnost i općenito ljudskije odnose.

Kao Međunarodni dan žena, 8. mart je proglašen 1910. godine na Međunarodnoj ženskoj konferenciji organiziranoj na poticaj II. Internacionale u Kopenhagenu, a na prijedlog istaknute njemačke socijalistkinje Clare Zetkin.
Početak obilježavanja
Međunarodnog dana žena povezan je s akcijama i protestima, koje su predvodile žene naprednih opredjeljenja, a u kojima su tražile bolje – ljudskije – uvjete  rada, poboljšanje položaja i ravnopravnost u društvu. Ta borba žena, na različite načine i u različitim uvjetima traje do današnjih dana. Ta borba je rezultirala bitno drugačijom, ali još uvijek nezadovoljavajućom ulogom i položajem žene u društvu uopće.

Imajmo to u vidu stalno i svaki dan, kao i na Dan žena, kada iskazujemo poštovanje i ljubav prema ženi i majci, baki, sestri, kćeri, drugarici i gospođi, cvijetom ili buketom, lijepom riječi, poljupcem ili tek malim znakom pažnje.

Svojim članicama, ženama borcima NOR-a i antifašistkinjama, građankama Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije i gošćama Grada

čestitamo

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

UDRUGA ANTIFAŠISTA DUBROVNIK

ZAJEDNICA UDRUGA ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

DRUŠTVO TITO DUBROVNIK

Odgovori