Srijeda, 21. lipnja 2017. godine u 19 sati – vijenci povodom dana antifašističke borbe
8 lipnja, 2017
Nova ljevica: Hitna reakcija sudstva i šire javnosti nakon verbalnog napada na Janicu Kostelić zorno ukazuje na dvostruka mjerila koja važe u društvu i državi
14 lipnja, 2017

Biskup Košić podivljao zbog Plenkovića, napisao mu pismo pa ga objavio na Fejsu

Foto: Index/FaH

SISAČKI biskup i ekstremni desničar objavio na svom Facebook profilu pismo koje je poslao premijeru Plenkoviću.

>> Tko je Vlado Košić? Radikalni desničar koji štuje ratnog zločinca i živi u “kolibi” na 8000 kvadrata

Košić je u pismu koje je jučer poslao Plenkoviću u Banske dvore, a danas ga objavio na svom Facebook profilu, napao šefa HDZ-a jer se “lišio gosp. Hasanbegovića i gđe Brune Esih”, pa mu poručio da HDZ više nije demokršćanska stranka. Prozvao je Plenkovića za “koaliranje s dojučerašnjim neprijateljem” pa mu poručio da mu “nije stalo do naroda, koji je 86 posto katolički”.

Košićevo pismo Plenkoviću prenosimo u cijelosti:

“Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, gospodine Andreju Plenkoviću,

Ovo Vam pismo pišem – ovaj puta javno jer ću pismo staviti i na svoj fb – da bih Vam iznio ozbiljne probleme u koje ste se doveli, a svojim ste postupanjem doveli i čitavu Hrvatsku u velike teškoće.

Ovim koaliranjem s dojučerašnjim neprijateljem – da biste spasili svoju Vladu – Vi ste pokazali potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda. Ovim potezom dobit ćete kratkoročno produljenje života ove Vlade, ali ćete dugoročno izgubiti upravo ono što je bio motto Vaše kampanje: vjerodostojnost! Ja to zovem političkom prostitucijom.

Vi ste se lišili gosp. Hasanbegovića i gđe Brune Esih, ljudi visoke moralnosti i zavidnog domoljublja, a uzeli ste u svoj klub one koji su zagovornici optužbi na račun hrvatskoga naroda, koji su protiv života, koji nemaju nacionalnog osjećaja.

To jest Vaša kompetencija – da odlučujete o strateškoj i personalnoj politici svoje stranke i Vlade kojoj ste na čelu – ali je i pravo nas, običnih građana i birača, koji Vas promatramo i imamo pravo prosuđivati, reći Vam što o tome mislimo.

Molim Vas stoga da više ne ističete da je Vaša stranka demokršćanska – jer od sada, ili barem dok ju Vi vodite, to više nije. Zar je demokršćanski da ste uveli za svoga potpredsjednika čovjeka koji sudjeluje u gay paradi, a riješili ste se čovjeka koji je sudjelovao u hodu za život?
U tom kontekstu vidim i katastrofalno zanemarivanje grada Siska, u kojem se prije izbora vodio rat između dviju frakcija Vaše stranke, a što je debelo iskoristila ponovno izabrana drugarica gradonačelnica.

Vama nije stalo do naroda, koji je 86% katolički, i to me brine jer smatram da ste pošli krivim putem te sam imao potrebu to Vam reći, premda se ne nadam da ćete o tome razmisliti i promijeniti stavove, što bih volio. Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas više ne uslišuje.
S poštovanjem!

Mons. Vlado Košić, biskup sisački”

Odgovori