OVO TREBATE POGLEDATI: ETO PA SLUČAJNO (III). (preneseno s rtcg.me)
9 svibnja, 2020
OVO TREBATE POGLEDATI: ETO PA SLUČAJNO (IV). HINA, index.hr
10 svibnja, 2020

Zapad zna da je nacifašizam najveće zlo u ljudskoj povijesti. Piše Milan RAKOVAC, autograf.hr

Milan Rakovac

Milan Rakovac

Da su pobijedile sile Osovine i kvislinški fašistoidi, od Baltika preko Karpata i Balkana do Jadrana, danas bismo svi vozili BMW-e i Mercedese, pisao je Ervin Hladnik-Milharčič u ljubljanskom Dnevniku.

”U Hrvata” jedino se na sjevernome Jadranu slavi Dan pobjede i Dani oslobođenja, primjerice, Rijeka 3. maj, Pula 5. maj, a posvuda je to dan žalosti i okupacije, navlastito u bijelome Zagreb-gradu. Itd, etc. i tomu podobno.

Pa će se u to uključiti i odlazeći ruski amabasador, pričajući staljinističke floskule za malu djecu, kako je Crvena armija oslobodila Hrvatsku, a poslije Sremskog fronta naprosto niti jedan ruski vojnik nije stupio nogom na hrvatsko tlo.

”O tempora, o jadno more”, napisa jednom veliki Veselko Tenžera.

Danas, osobito isti ti narodi, među inima Hrvati, Mađari, Slovaci, Slovenci, Srbi – kroz zube ”čestitaju” Dan Europe. Zašto kroz zube? Zato što je Dan Europe zapravo Dan pobjede. Pobjede koga nad kime?

”U Hrvata” jedino se na sjevernome Jadranu slavi Dan pobjede i Dani oslobođenja, primjerice, Rijeka 3. maj, Pula 5. maj, a posvuda je to dan žalosti i okupacije, navlastito u bijelome Zagreb-gradu

A isti ovi ”demokraturci”, jedini u istoj ovoj Europi, ozbiljno i doslovno shvaćaju ANTITOTALITARIZAM, pritom pod time misleći samo na komunizam, ergo antifašizam. I jedini na svijetu interpretiraju Drugi svjetski rat kao sukob DVAJU TOTALITARIZAMA.

Uz to, hrvatski najbolji sinovi, a tko će drugi, idu korak dalje grmeći floskule o KOMUNISTIČKOM ANTIFAŠIZMU, koji ima biti, jamačno, gori od nacifašizma, uz (njihovu) opasku da ustaše nisu bili fašisti nego Hrvati. Kao da hrvatstvo opravdava sve?!

Doduše, Srbija je i tu ”naprednija”, pa je četnički pokret proglasila prvom evropskom gerilom, podigla ”sjevernokorejske” spomenike Draži i družini. Te formalno rehabilitirala i ”tatu Nedića”, koji će već 1942. Hitleru poslati obavijest da je ”u Srbiji rešeno jevrejsko pitanje”.

Ovaj novi ISTOČNI BLOK (u koji bi nas hrvatska hijerarhija trkom uključila, u Orbanovu orbitu, ali ne usudi se jer igra europsku igru!), to jest ta ”NOVA” EUROPA, by Trump koji je izvalio ovu burlesknu trumperiju – tek jednu u nizu, ergo ta ”Nova” Europa čini sve što može da nam uvali The American dream, odnosno da razori EU, ili barem spriječi njenu integraciju u federaciju, što je Churchill predložio još 1946. godine, misleći na Europu od Atlantika do Urala.

No štogod trabunjali malozubni nacionalisti, neonacifašisti, populisti, suverenisti e tutta la marmaglia (fukara) o komunističkom antifašizmu koji je nasrnuo na europske vrijednosti, srž Dana pobjede zapravo je manje u samoj vojnoj pobjedi Saveznika nad silama Osovine i trabantima, koliko u historijskoj alijansi koja je, uz Crvenu armiju i NOVJ, udružila cijeli zapadni, kršćanski, demokratski, antikomunistički svijet protiv nacifašizma.

Zašto? Zato što je isti taj demokratski Zapad shvatio da je nacifašizam najveće zlo u povijesti ljudskog roda. Zato je danas Dan pobjede bitna odrednica upravo za isti taj Zapad, koji poručuje unisono: kusch und marsch und schluss.

.

Objavljeno autograf.hr, 09.05.2020., https://www.autograf.hr/zapad-zna-da-je-nacifasizam-najvece-zlo-u-ljudskoj-povijesti/, pristupljeno 10.05.2020.

Odgovori