Prigodno je govorila Radmila Šutalo, predsjednica Udruge antifašista Dubrovnik
OBILJEŽENA 77. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA
21 listopada, 2021
TU NEMA NIKAKVE DVOJBE. TO JE CIVILIZACIJSKO PITANJE
27 listopada, 2021

VLATKO KOMARICA

2. 7. 1935. – 22. 10. 2021.

Tužna vijest pronosi se brzinom vjetra, uvlači se među nas, u svaku životnu poru kao ljuta studen… i boli tugom…

Napustio nas je Vlatko Komarica. Kratkotrajna teška bolest za petnaestak dana ugasila je njegovo tijelo  u petak, 22. listopada 2021. godine. Na put bez povratka otišao je otac i naš drug i prijatelj, za dubrovačke antifašiste posebno je tužno i bolno saznanje da je otišao antifašista od najranijih dana svoga života, čovjek koji je dugo aktivno djelovao u samoj srži borbe za čovjeka, za dobre i skladne odnose među svim ljudima, a protiv svakog zla u kojem god se obliku to zlo javljalo.

U radnom vijeku bio je komercijalist, a u bogatom društvenom i političkom djelovanju obavljao je mnoge poslove i dužnosti. U najtežim vremenima dubrovačkog antifašizma, bez ustezanja i neumorno, aktivno se uključio i djelovao kao član Udruge antifašista Dubrovnik, a do zadnjih dana života kao dugogodišnji član Predsjedništva Udruge antifašista Dubrovnik. Bio je i član Društva Tito Dubrovnik

Pamtimo ga po staloženosti i mirnoći, ali i po beskompromisnosti u neumornom razrješavanju teškoća i problema. Ponajviše ćemo ga pamtiti kao brižnog i pažljivog sudruga, suradnika i prijatelja. Pamtit ćemo njegovu ljubav za čovjeka, ali i veliku ljubav za njegovo Sarajevo, Lapad i Dubrovnik na koje je bio posebno ponosan.

Smrt Vlatka Komarice nenadoknadivi je gubitak za njegove najbliže I za njegove prijatelje u Sarajevu i Dubrovniku koji su ga poštovali i voljeli.

Njegovi dubrovački antifašisti ostali su bez vrijednog i uzornog člana.

Slava mu i hvala.    

Posljednji ispraćaj Vlatka Komarice bio je u subotu, 23. listopada 2021. godine, na  Spomen groblju boraca NOR-a na Boninovu.

Odgovori