IZLET U JABLANICU
travanj 10, 2019
Ovo društvo, koje se nije odredilo prema prošlosti, naprosto ne može apsorbirati tri obljetnice u četiri dana. Piše Dragan MARKOVINA, telegram.hr
travanj 12, 2019

VIDEO Zoran Erceg pokušao spriječiti skup HOS-a: “Nacistima treba pokazati”. index.hr

Screenshot: Facebook

ZORAN Erceg putem stranice “DOSTA JE Ja vas se ne bojim” objavio je kako je jučer u Splitu pokušao spriječiti održavanje proslave obljetnice IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban, osnovane na isti dan kad i fašistička NDH.

Erceg je putem Facebooka kazao kako je pokušao spriječiti taj skup. No, kako kaže, zaustavila ga je policija koja je bila korektna prema njemu, ali mu svejedno nisu dali da prođe dalje.

“Treba se suprotstaviti nacistima”

“Namjeravao sam danas, 10. 4. 2019.g. pokazati hrvatskim nacistima da postoje građani Splita i hrvatski ratni veterani koji su spremni i odlučni reagirati na njihovu proslavu dana nacističke tvorevine tzv. “nezavisne države” Hrvatske ali me je policija, na moju žalost, prepoznala i spriječila jer su me tijelima izolirali dok nije bilo sve gotovo.

Njihovom postupanju nemam što prigovoriti. Bili su korektni, pristojni i profesionalni. 3 u civilu i 3 u uniformi iza mene. Naknadno su shvatili da ih snimam sa kamere koja mi je bila obješena oko vrata te pokrivena trenerkom. Digli su mi patent i pokrili kameru. Zato je zadnji dio snimke u mraku.

Borba protiv hrvatskog nacizma se nastavlja. Ako su me danas zaustavili drugi put neće.

Jako je važno da hrvatski antifašisti prestanu sa djelovanjem skriveni noćnim mrakom. To je vrijeme kada djeluju nečasni ljudi, lopovi i kukavice.

Treba se nacistima suprostaviti otvoreno i po danu.

Treba nacistima pokazati da ih se ne bojimo te poručiti: “Dosta je, ja se vas ne bojim”.

Pomozite mi da zajedno pokažemo drugo, časno i antifašističke lice Hrvatske za koju smo se borili u ratu.

Ako se pomirimo sa HDZ-om i nacistima od na smo uzalud ginuli u ratu”, kaže Erceg.

Odgovori