VODEĆI KOREJSKI STRUČNJAK ZA COVID-19: “Ovo neće brzo završiti. Imamo manje od deset posto šanse za sretan kraj.” Razgovarao Stephen PARK, Asia Boss, lupiga.com
30 ožujka, 2020
75. OBLJETNICA POBJEDE NAD FAŠIZMOM
30 ožujka, 2020

UMRO JE PERO LASIĆ – PENDO (1934. – 2020.)

Tužna vijest koja je proteklih dana došla je iz Konavala kazuje da je u osamdesetšestoj godini umro Pero Lasić – Pendo, konavoski antifašista, član Udruge antifašista Dubrovnik i njenog Predsjedništva. Prije svega kao dobar, vrijedan i poštovan čovjek, Pero Lasić je kao diplomirani ekonomist obavljao značajne poslove u gospodarskim organizacijama, a vodio je i gospodarski sektor u Općini Dubrovnik. Volio je svoju obitelj, suprugu i djecu, rado je pisao, ne bojeći se ni težih tema, imao je brojne prijatelje, a s posebnom pažnjom bavio se i družio sa svojim maslinama. Da im bude bliže posred maslinika napravio je svoj konavoski dom u kojem je boravio posljednjih nekoliko godina i otišao zauvijek u četvrtak, 26. ožujka ove godine.

Odlazak Pera Lasića – Penda velika je bol i tuga za njegovu suprugu i djecu i veliki gubitak za njegove prijatelje, poštovatelje i dubrovačke antifašiste koji će ga zadržati u dugom sjećanju.

Odgovori