Mitomani. Piše Vjekoslav PERICA, pescanik.net
26 svibnja, 2020
ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA UDRUGE
26 svibnja, 2020

U KUMROVCU DAN MLADOSTI – RADOSTI!

Polaganjem vijenaca na spomenik Josipa Broza Tita pred njegovom rodnom kućom u Kumrovcu, delegacije Krapinsko-zagorske županije, Općine Kumrovec i Udruge Josip Broz Tito obilježile su u subotu, 23. svibnja, Dan mladosti – radosti. Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Franjo Habulin tom prilikom je podsjetio da se manifestacija Dan mladosti-radosti održava svake godine u Kumrovcu, ali ovog je puta zbog pandemije Covid19 organizirano skromno druženje u spomen na Josipa Broza Tita.

“Tito je imao poseban odnos prema mladim ljudima i danas kada slavimo mladost, onda se prisjećamo da su upravo mladi ljudi u Narodnooslobodilačkoj borbi u Drugom svjetskom ratu iznijeli najveći teret i podnijeli najveće žrtve da bi bila ostvarena pobjeda”, rekao je Habulin dodavši kako je mladost nosila teret i poslijeratne izgradnje zemlje, a na mlade se računa i danas.

Jovan Vejnović, predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske, istaknuo je da je Tito simbol jednog vremena u kojem su postizani ekonomski, socijalni, društveni i kulturni rezultati koji ni danas nisu takvi kao što su nekad bili. “Imamo danas problem s korona virusom, koja će nevolja ipak nekako završiti, ali mi 30 godina bolujemo od virusa šovinizma i nacionalizma koji ne prestaje, već se održava na stalnoj radnoj temperaturi”, izjavio je Vejnović i dodao da Savez Josip Broz Tito Hrvatska, u fokusu aktivnosti ima širenje prijateljstva, komunikacije i suradnje. Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek rekla je da su se povodom rođendana druga Tita okupili kako bi se sjetili djela i odali počast  ličnosti Josipa Broza Tita, čokoji je obilježio povijest 20. stoljeća i kojeg su cijenili diljem svijeta.

Odgovori