SRETAN 1. MAJ
28 travnja, 2017
Ante PAVIĆ: Katastrofalan pad medijskih sloboda u Hrvatskoj
29 travnja, 2017

U četvrtak, 4. svibnja – SJEĆANJE NA TITA

O Titu, njegovom velikom životnom putu i djelu je napisano mnogo knjiga i snimljeno filmova i serija, dokumentarnih i igranih.

Iako ga i poslije 125 godina od rođenja i 37 godina poslije smrti domaći i po koji strani desničar i klerofašisti osporavaju, bezočno napadaju i lažima blate njegovo ime i djelo, Tito je velikoj većini naših ljudi, baš kao u pjesmi: „što je više kleveta i laži, miliji i draži“, poštovan i voljen „najveći sin naših naroda i narodnosti“ i jedna od najvećih ličnosti svjetske povijesti dvadesetog stoljeća na koju smo ponosni. Tito je legenda.

Udruga antifašista Dubrovnik u suradnji s Društvom Tito Dubrovnik, Zajednicom udruga ABA Dubrovačko-neretvanske županije organizira Komemorativni skup povodom 37 godina od Titove smrti. Tradicionalno, u četvrtak, 4. svibnja, s početkom u 18 sati, u dvorani Udruge, uz prigodno prisjećanje na djelo Josipa Broza, ratnog komandanta i državnika, tvorca politike nesvrstanosti i građanina svijeta te odavanje počasti, prikazat će se pedesetminutni dokumentarni film „Josip Broz Tito (1892. – 1980)“.

Odgovori