Darko PAJIĆ : Hrvatska je grobar radničkih prava
1 svibnja, 2018
Jagoda MARIĆ: Nestalo svako 7. radno mjesto u industriji: Što se u samo desetljeće i pol dogodilo s radnicima u Hrvatskoj?
1 svibnja, 2018

RUŽA TOMAŠIĆ POUČAVA JUNCKERA POVIJESTI? ‘Na račun poreznih obveznika putujete u Marxov grad, a Marx ništa dobro nije ostavio u nasljeđe’. Piše P.N.

Pismo predsjedniku Europske komisije

NL arhiva
NL arhiva

.

Postavila je predsjedniku Europske komisije pitanje kao zastupnica iz Hrvatske, države članice Europske unije koja je nakon Drugog svjetskog rata svakodnevno stradavala pod komunističkom diktaturom motiviranom upravo doktrinom Karla Marxa o revolucionarnom teroru i klasnoj borbi, te u kojoj su bez suđenja masovno likvidirani vojnici i civili svih naroda bivših jugoslavenskih republika putem najokrutnijih metoda lišenih svake humanosti

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić uputila je pitanje za pisani odgovor predsjedniku Europske komisije Jean-Claude Junckeru, piše u prioćenju njenog ureda.

U njemačkom gradu Trier, rodnom mjestu Karla Marxa, idejnog tvorca komunističke ideologije i autora Komunističkog manifesta, najavljeno je obilježavanje 200-te godišnjice njegovog rođenja 5. svibnja. Na proslavi će, između ostalog, biti otkrivena Marxova divovska statua visoka 5.5 metara, piše u priopćenju Ruže Tomašić.

Iz grada Trier najavili su i to kako će poseban gost ove proslave biti predsjednik Europske komisije Jean-Claude Junker, koji će na obljetnici održati i počasni govor.

Kao zastupnica iz Hrvatske, države članice Europske unije koja je nakon Drugog svjetskog rata svakodnevno stradavala pod komunističkom diktaturom motiviranom upravo doktrinom Karla Marxa o revolucionarnom teroru i klasnoj borbi, te u kojoj su bez suđenja masovno likvidirani vojnici i civili svih naroda bivših jugoslavenskih republika putem najokrutnijih metoda lišenih svake humanosti, a koje su se sastojale od kolektivnih i individualnih pogubljenja, smrti u koncentracijskim logorima, izgladnjivanja, deportacija, mučenja, ropstva, prisilnog rada te drugih oblika psihičkog i fizičkog terora; te nastavno na  Rezoluciju Vijeća Europe 1481 iz 2006. o potrebi osude zločina totalitarnih komunističkih režima te na Deklaraciju o Europskom danu sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima iz 2009. godine Tomašić je predsjednika Europske komisije pitala:

– zašto na račun poreznih obveznika putujete u Trier kada Marx ništa dobro nije ostavio u nasljeđe?

.

Preneseno s novilist.hr, 01.05.2018., http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/RUZA-TOMASIC-POUCAVA-JUNCKERA-POVIJESTI-Na-racun-poreznih-obveznika-putujete-u-Marxov-grad-a-Marx-nista-dobro-nije-ostavio-u-nasljede, pristupljeno 01.05.2018.

Odgovori