Osnivanje registra žrtava ratova 1990-ih spriječilo bi manipulacije brojkama. forum.tm/Hina
31 siječnja, 2018
IN MEMORIAM BRANKU GROŠETI – Iznad svega častan i čestit čovjek
1 veljače, 2018

Ispraćaj Branka Grošete na Boninovu 31. 01.2018. godine. Riječ Stojana Jančića.

“Dragi prijatelju Branko!

Evo krećemo na put prema tvom užem zavičaju, zavičaju tvoga oca – Trnovici, zajedno s tvojom svojtom iz Boke, zavičaja majke.

Ovdje su mnogi tvoji poštovaoci i prijatelji iz Zagreba, Splita, Metkovića, Boke kotorske i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, poštovaoci i prijatelji koji su te voljeli i cijenili.

Svi oni ne mogu u Trnovicu ali došli su tebi na ispraćaj poštujući te kao čovjeka i domoljuba koji je volio svoju Hrvatsku. Za nju si se borio u prošlom ratu ali vodila te je ljubav za sve narode i sve ljude što cijene slobodu na temeljima antifašizma kao pokreta za slobodu. Nikoga nisi mrzio – ali si bio kritičan prema svima koji mijenjaju svoja uvjerenja kao košulje i koji mrze.

Uvijek uspravan!

To je bila temeljna odrednica tvog cijelog djelovanja kao čovjeka i društvenog radnika, kao sportskog djelatnika. Bio si i ostao čovjek kojeg su poštovali i oni koji te možda nisu voljeli – ali su te respektirali.

Svi te ovdje, i oni koji idu u Trnovicu i oni koji ne mogu ići, pozdravljaju na putu prema vječnom miru i počinku nakon muka u bolesti koja te je skrhala.

Uspomena na tebe bit će trajna, u sjećanjima na tebe i tvoj doprinos slobodi i sreći svih građana Hrvatske i svih onih koji na osnovama antifašističke koalicije i njenih rezultata u Europi pridonose svim narodima svijeta.

Slava ti!”

Odgovori