ŽRTVOVANJE PROSINAČKIH ŽRTAVA NA OLTARU REVIZIONIZMA Zašto su one iz 1918. postale ideološki podobne, a one iz 1943. nepodobne i gurnute u zaborav. Piše Tvrtko JAKOVINA, jutarnji.hr/globus
30 prosinca, 2018
SIN HDZ-ovog zastupnika objavio sliku ustaše s odrubljenom glavom Srbina. Piše R. I., index.hr
8 siječnja, 2019

PROGRAM IZLETA U 2019. GODINI

Udruga antifašista Dubrovnik i u ovoj godini ima u planu nekoliko jednodnevnih i višednevnih izleta uglavnom vezanih za značajne obljetnice NOB-e i antifašizma. Tako je početkom proljeća, za subotu, 23. ožujka, povodom 75. obljetnice smrti Marka Marojice, župskog tribuna i prvoborca NOB-e, planiran tradicionalni pohod na Vrelo poviše Mlina u Župi Dubrovačkoj i nakon toga izlet na Prevlaku.

Početkom svibnja planiran je jednodnevni izlet autobusom u Jablanicu na obilježavanje 76. obljetnice “Bitke na Neretvi“, prisustvovanje središnjem obilježavanju u Jablanici, druženje i ručak u restoranu „Zdrava voda“. Od 23. do 26. svibnja  planiran je višednevni proljetni izlet u Topusko, povodom 75. obljetnice Drugog zasjedanja ZAVNOH-a i u Kumrovec, povodom 127. obljetnice Titova rođenja. Sredinom lipnja planiran je jednodnevni izlet autobusom u Tjentište, prisustvovanje središnjem obilježavanju 76. obljetnice „Bitke na Sutjesci“, susreti, druženje i ručak u restoranu „Jezero“ u Bileći.

Povodom obilježavanja 75. obljetnice oslobođenja Dubrovnika i Južnodalmatinskog područja za subotu, 19. listopada, planiran je jednodnevni izlet Ploče i Baćinu. Uz kulturno-rekreativne sadržaje, posjeta i polaganje vijenaca na spomen obilježja u Pločama i Baćini, odavanje počasti poginulim borcima NOR-a i hrvatskim braniteljima te žrtvama fašizma.

Konačno, 28. do 30. studenoga planiran je izlet autobusom u Jajce, mjesto održavanja Drugog zasjedanja AVNOJ-a te u Travnik i na Vlašić planinu, uz.susrete i druženja sa udruženjima SABNOR-a BiH, obilazak spomen obilježja NOB-e te prirodnih i kulturno-povijesnih znamenitosti.

Odgovori