Crkvu ne smeta da trgovci izrabljuju sirotinju, problem je što rade u njenom terminu. Piše Ante TOMIĆ, slobodnadalmacija.hr
8 prosinca, 2019
TRIBINA „MRŽNJA I LJUBAV- RAT I MIR“ – 17.prosinca 2019., 17,30 sati, Hotel Lero
27 prosinca, 2019

Policija se oglasila o ustaškim obilježjima na Thompsonovu koncertu na Stradunu. Piše R.I., index.hr

Screenshot, video: Index, Foto: Grgo Jelavic/PIXSEL
.

NA SINOĆNJEM Thompsonovom koncertu na dubrovačkom Stradunu, osim njegovog uobičajenog ustaškog pozdrava “Za dom spremni” na početku pjesme “Čavoglave” i zastave HOS-a s istim ustaškim pozdravom koja je bila razvijena, neki od posjetitelja koncerta su nosili ustaška obilježja. 

O svemu tome za N1 televiziju oglasili su se iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

“Obavještavamo Vas da je prilikom održavanja glazbenog koncerta pjevača Marka Perkovića-Thompsona 6.prosinca u Dubrovniku, sukladno prosudbi i sačinjenom planu osiguranja, bio angažiran dovoljan broj policijskih službenika, te je protekao bez sigurnosnih incidenata.

Nadležna policijska postaja poduzela je sve potrebne mjere i radnje s ciljem dokumentiranja svih događanja vezano za navedeno javno okupljanje-koncert. O svemu utvrđenom izvijestit će nadležno državno odvjetništvo, te će sve daljnje radnje policijski službenici poduzimati u koordinaciji s njim”, odgovorili su iz dubrovačke policije za N1.

Svjetski poznatom ulicom tako je odjekivao ustaški pozdrav i oduševio tisuće okupljenih Thompsonovih fanova, među kojima je bio popriličan broj djece.

Osim urlikanja ustaškog pozdrava, na Stradunu je tijekom Thompsonovog koncerta razvijena golema zastava HOS-a na kojoj također stoji ustaški pozdrav.

Sporna obilježja mogla su se vidjeti i u publici.

Inače, Thompson za predsjedničke izbore nije podržao svog kuma Miroslava Škoru pa je bilo govora o tome da je time prešutno podržao aktualnu predsjednicu i kandidatkinju za novi mandat Kolindu Grabar-Kitarović. Inače, na vlasti u Dubrovniku je HDZ. Grad je i organizator Thompsonovog koncerta, a tek treba vidjeti koliko će građane to koštati. I ovaj je Thompsonov koncert najavljivan kao besplatan, no to, kao i u splitskom slučaju iz kolovoza, zapravo znači da će Thompsonov nastup biti plaćen novcem građana.

> Sjećate se “besplatnog” Thompsonovog koncerta u Splitu? Još uvijek ga plaćamo

.

Objavljeno index.hr, 07.12.2019.,  https://www.index.hr/vijesti/clanak/policija-se-oglasila-o-ustaskim-obiljezjima-na-thompsonovu-koncertu-na-stradunu/2138560.aspx, pristupljeno 08.12.2019.

Odgovori