Spomenik na Taboru na Pelješcu u Općini Orebić i Županiji Dubrovačko neretvanskoj – A KAO DA JE NIGDJE I NIČIJI!
17 kolovoza, 2017
Pupovac: Omogućite nam da živimo i da se sjećamo u miru
17 kolovoza, 2017

Održana sjednica Predsjedništva Udruge USTAŠKI POZDRAV MOKOŠICI I DALJE STOJI

  • Dok je u Slunju, zbog u pjesmi „Čavoglave“ izgovorenog istog ustaškog pozdrava, Marko Perković promptno od policije dobio prekršajnu prijavu, u Gradu Dubrovniku za ustaški pozdrav na ulazu u Novu Mokošicu ništa se ne poduzima

Predsjedništvo Udruge je na početku sjednice održane 14. kolovoza, trenucima tišine odalo počast nedavno preminulim članovima Udruge Dobroslavu Ocokoljiću i Ivici Valjalu. S tužnim pogledom na praznu stolicu na kojoj je donedavno sjedio Ivica Valjalo, dugogodišnji član Predsjedništva, potpredsjednik i predsjednik Udruge antifašista Dubrovnik, istaknuto je da je njegov odlazak nenadoknadivi gubitak i za Predsjedništvo i za Udrugu u cjelini.

U nastavku sjednice Predsjedništva bilo je riječi o pismu upućenom gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću s molbom da posjeti Udrugu antifašista i da se u njenom prostoru nastave razgovori o aktivnostima Udruge i problemima koji je opterećuju.

Nedostojnim ugleda Grada Dubrovnika i Hrvatske utemeljene na antifašizmu, ocijenjeno je perfidno isticanje ustaškog pozdrava među simbolima braniteljskih postrojbi na ulazu u Novu Mokošicu. Što nam se to događa, kakav smo mi to narod i kakva je ovo zemlja? Ljudi se šapatom osvrću, izražavaju čuđenje i nezadovoljstvo. Od straha, što li, nitko glasno ne reagira. Ništa se ne čini. U istoj zemlji različiti aršini!? Neki je dan u Slunju, zbog u pjesmi „Čavoglave“ izgovorenog ustaškog pozdrava, pjevač Marko Perković promptno od policije dobio prekršajnu prijavu, a u Gradu Dubrovniku za ustaški pozdrav na ulazu u Novu Mokošicu ništa se ne poduzima. U simbolu HOS-a ispisani ustaški pozdrav stoji, djeca nam se svakodnevno napajaju zlom. Posljedice su već dalekosežne. Što nam je to trebalo i gdje jse kraj toj blamaži Grada kulture i Grada slobode?

Sjednica Predsjedništva nastavljena je pripremama za skorašnju Izbornu skupštinu Udruge antifašista Dubrovnik. Govorilo se i o osvježenju sastava Predsjedništva novim aktivistima. O tome će biti riječi i na posljednjoj sjednici Predsjedništva u ovom sazivu, što će se održati 21 kolovoza.

Odgovori