“Nezabilježeni fašistički vandalizam antifašističkih vandala”. Piše Ognjen KRSTULOVIĆ
30 studenoga, 2019
DRUŽENJE U UTORAK SE ODGAĐA ZA 17. PROSINCA
30 studenoga, 2019

Održana je sjednica Predsjedništva: PRIJEDLOG ZA VRAĆANJE OBNOVLJENIH SPOMEN PLOČA

Sjednica Predsjedništva Udruge antifašista Dubrovnik, održana u ponedjeljak 25. studenog, započela je odavanjem počasti nedavno preminulim članicama Udruge Nikici Kekezović i Stani Spremo, učesnici NOR-a .

U nastavku sjednice za delegata u Skupštinu SABA Republike Hrvatske iz Udruge antifašista Dubrovnik izabrana je Radmila Šutalo, članica Predsjedništva Udruge, socijalna radnica iz Dubrovnika. Inače, za novi četverogodišnji mandat Skupštine SABA Republike Hrvatske, Zajednica Udruga antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-neretvanske županije daje tri delegata i pored Radmile Šutalo iz Udruge antifašista Dubrovnik, još su delegati: Ivan Botica – Škafo iz udruga antifašističkih boraca i antifašista s otoka Korčule te Teo Grančić iz Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ploče. Izborna skupština SABA Republike Hrvatske zakazana je za 14. prosinca ove godine u Zagrebu.

Predsjedništvo Udruge dubrovačkih antifašista predložilo je da se na nogometno igralište u Lapadu, povodom obilježavanja sto godina nogometa u Dubrovniku, vrate spomen obilježja nogometašima dubrovačkih nogometnih klubova poginulim u borbi za oslobođenje od okupatora u Drugom svjetskom ratu. Te su spomen ploče oštećene i uklonjene početkom prošlih devedesetih, a Udruga antifašističkih boraca ih je prije nekoliko godina obnovila uz financijsku potporu Grada Dubrovnika.

Odgovori