Ivo ANIĆ: Kolinda je u Irsku trebala otići pognute glave, kao na Bleiburg.
6 travnja, 2017
APEL HRVATSKOJ JAVNOSTI
11 travnja, 2017

Nikolina METKOVIĆ: Amo podlost prikazati kao trijumf pravde.

Davno je zapisano kako je podmuklost uvijek zamaskirana dobrim namjerama, visokim vrijednostima, uzvišenim ciljevima i opće prihvaćenim pravilima. Tako će i lokalni podlaci, potpomognuti još većim podlacima s viših političkih razina vlasti reći kako je Zakon o lokalnim izborima donesen radi višeg cilja, s dobrim namjerama, a ne kako bi se Andra Vlahušića, donedavnog dubrovačkog gradonačelnika, izbacilo iz nadolazeće izborne utrke. Jer kad podlac nekoga ne može pošteno pobijediti, a što mu drugo preostaje nego protivniku podmuklo smjestiti? Upravo su to učinili lokalni mostovci i HDZ-ovci uz pomoć svojih političkih mentora i tutora. Podmuklo su smjestili Andru Vlahušiću!

Zakon o lokalnim izborima koje je Ustavni sud proglasio ustavnim i time onemogućio Vlahušića u izbornoj utrci dok mu ne istekne rehabilitacijski rok nije ništa drugo nego kurvanjski skrojena podlost zamotana u celofan pravednosti, brige za opće dobro i podizanje standarda u politici. No, jesu li oni koji te standarde navodno nameću baš toliko pravedni i čisti?

Prvog skrivenog iza saborskog imuniteta tek čeka suđenje dok vrijeme krati dovodeći na konferenciju za novinare djevojku skrivena identita ne bi li uvjerila novinare da mu nije ljubavnica i da on nije otac njezina djeteta.  Inače, ima “bolesnu” ambiciju biti prvi, biti gradonačelnik Dubrovnika.

Drugi je tek lutka na koncu, a previše je zelen da bi shvatio kako mu već odavno smještaju te da je samo pitanje dana kada će završiti poput Andra Vlahušića.

Prvom i drugom zajedničko je to što im Vlahušić smeta. Ovom drugom čak i ne toliko koliko prvom, no morao je poduprijeti prvoga, što zbog političkog pragmatizma, a što zbog činjenica da bi micanjem Vlahušića s političke scene Grada, mogao sebi prokrčiti put do bolje političke pozicije, bliže stranačkom mu šefu Plenkoviću. Ipak je još uvijek mlad pa mu se, ako bude slušao, smiješi koliko toliko blistava politička karijera i dobar rejting u stranci kojoj pripada.

No, prvi i drugi, potpomognuti svojim mentorima i tutorima te vezama na višim političkim instancama zapravo su Vlahušića vinuli u orbitu pa tako on ulazi u hrvatsku povijest kao prvi uspješni gradonačelnik kojemu je samo zato što je toliko uspješan da ga se ne može pobijediti, podmuklo osmišljenim zakonom onemogućena gradonačelnička kandidatura.

Podlaci danas likuju. Naravno jedva su dočekali da svoje podlosti prikažu kao trijumf pravde za dobrobit stada, ne njihovu osobnu. Jer “Lex Vlahušić” poslužio im je samo za osobni probitak.

A  “Lex Vlahušić” zapravo su podmuklo skrojili Most, koji bi malo bio politička stranka, a malo platforma sastavljena od nezavisnih lista i članovi stranke kojoj se sudi kao zločinačkoj organizaciji, čijem je bivšem predsjedniku Ivu Sanaderu i danas izrečena jedna presuda, a čiji su brojni članovi pod istragama i protiv njih se vode sudski sporovi za razna kriminalna djela i podižu optužnice.

I dok im se samo čini da Vlahušić nosi najveći teret, njihov je puno veći jer dok se potajno ponose svojom podmuklošću, zapravo cijelo vrijeme žive u strahu da ne budu razotkriveni, a kada ih se u konačnici razotkrije i tada će ljagu sa sebe prebaciti na nekoga drugoga. Uostalom, i tome smo se nedavno osvjedočili.

Preneseno s dubrovnikpress.hr, 07.04.2017.,  http://dubrovnikpress.hr/index.php/component/k2/item/26051-amo-podlost-prikazati-kao-trijumf-pravde

Odgovori