Drug je Marko hrvatskoga roda, al je majka srpskoga naroda. Piše Damir PILIĆ, pilenaopako.picigin.net
31 srpnja, 2019
Stipe MESIĆ: Zajedno protiv slijepog nacionalizma i zadrtog šovinizma. forum.tm
7 kolovoza, 2019

Najljepše je što je za punu Rivu thompsoida kriv “domaći čovik” Opara. Piše Vladimir MATIJANIĆ, index.hr

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Index

NAJLJEPŠE je što je Thompsona na Rivu doveo Opara. Pravi Splićanin, “od kolina”.

Ne neki mufljuz iz Pogane Vlake, došljak iz Ogorja ili, ne daj bože, glavonja iz Livna, nego fetivi Splićanin manuških korijena. Čovjek koji ispunjava sve malograđanske preduvjete da “voli i razumije grad” jer i malograđani se rado orijentiraju prema parametrima krvi i tla, samo što im ključne riječi nisu država i nacija, nego grad i familija. I eto, Thompsona im je na Rivu doveo Opara. Nigdje opanka, nigdje razlike između godine rođenja i godine doseljenja. Čista splitska crta, naš lipi grad, tiramoli, lancuni, Marjan, klape, Tijardović, Kovačić, Oliver, Boris… Nikako Smoje.

Najljepše je što za punu Rivu thompsoida sada neće biti krivi, ili neće isključivo biti krivi, došljaci, autobusi koji dovlače nepoželjne remetitelje malomišćanskih idila, donositelje blata na popločane gradske trgove. Jok, sve to servirao je “domaći čovik”, dugogodišnji rezervni kadar vladajuće partije koji je sada odlučio maksimalno iskoristiti priliku.

Da, fetivi je Opara, a ne neki mufljuz iz Pogane Vlake, došljak iz Ogorja ili, ne daj bože, glavonja iz Livna, svojedobno spustio na pola koplja zastavu na zgradi gradske uprave u čast mrtvog ratnog zločinca. Da, fetivi je Opara, a ne neki mufljuz iz Pogane Vlake, došljak iz Ogorja ili, ne daj bože, glavonja iz Livna, usrećio sugrađane dovođenjem Thompsona na Rivu. Da, fetivi je Opara učinio to u slavu rata u kojem su mnogi njegovi sugrađani naglavačke letjeli iz svojih stanova. Uz političko pokroviteljstvo partije kojoj fetivi Opara pripada od početaka.

Da sam, nekom nesrećom, splitski malograđanin, ostao bih bez teksta, ali malograđani ga ionako nemaju previše pa im neće biti problem.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

.

Objavljeno index.hr, 05.08.2019., https://www.index.hr/vijesti/clanak/najljepse-je-sto-je-za-punu-rivu-thompsoida-kriv-domaci-covik-opara/2106338.aspx, pristupljeno 07.08.2019.

Odgovori