Goranko FIŽULIĆ: Pelješki most nastavak je opsesije autocestama; a nismo u stanju napraviti normalnu prugu od Osijeka do Splita
27 lipnja, 2017
Dragan MARKOVINA: Bandić se odlučio za civilizacijski potop Hrvatske
27 lipnja, 2017

Jedna redikulozna udruga podiže spomen ploču Francetiću; bit će, naravno, zanimljiva reakcija Vlade

Pozivnicu su, među ostalima, poslali i predsjednici i premijeru

Redakcija Telegrama maloprije je dobila poziv na svečano podizanje spomen obilježja ustaši Juri Francetiću na njegovoj rodnoj kući u Otočcu. Događanje je zakazano u subotu, a organizira ga Hrvatska akademija znanosti i umjetnost u dijaspori (HAZUD). Ukoliko niste upoznati s njihovim radom, možda vas ime ove redikulozne udruge zbuni, no ona nije povezana sa službenom Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti.

“Tragom projekta Velebitsko-vukovarski pobjednički krug, naslovnik ogranizira obilježavanje 105. obljetnice Jure Francetića, hrvatskoga političara i legendarnog vojskovođe iz Drugog svjetskog rata protiv udruženja talijanskog i srpskog fašizma”, stoji u pozivnici.

Prošla ploča mu je, piše, ‘brutalno uklonjena’

U teško čitljivom dopisu obračunavaju se sa Slavkom Goldsteinom i plasiraju tezu kako je Francetić zapravo bio ustaša-antifašist. Dalje tvrde kako se od 2000. do danas provodi “kriminalizacija Domovinskog rata”. Argumentirajući tu tezu, spominju kako je 20014. “brutalno uklonjena spomen ploča Francetiću u Slunju”.

Osim medijima, pozivnica je stigla i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Andreju Plenković te predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.

Preneseno s telegram.hr, 26.06.2017., http://www.telegram.hr/politika-kriminal/ekstremi-i-dalje-nasrcu-sad-jedna-redikulozna-udruga-podize-spomen-plocu-franceticu-bit-ce-naravno-zanimljiva-reakcija-vlade/

Odgovori