Oliver FRLJIĆ obračunao se sa svima, a najgore je prošao Hasanbegović: On bi Titu trebao dići spomenik! Autor Mija PAVLIŠA
14 siječnja, 2018
PROSVJED NA „NIČIJOJ ZEMLJI“: „Jebale vas granice“
15 siječnja, 2018

GRADE CRKVU NA MJESTU PREDVIĐENOM ZA TRG: Splićani, vaši arhitekti vas pozivaju na otpor

GRADE CRKVU NA MJESTU PREDVIĐENOM ZA TRG: Splićani, vaši arhitekti vas pozivaju na otpor

Društvo arhitekata Splita poziva sve zainteresirane građane i građanke na javnu raspravu o planiranoj gradnji crkve i pastoralnog centra u gradskoj četvrti Split 3, na mjestu gdje je bilo predviđeno parkiralište i trg.

– Od donošenja Detaljnog plana uređenja, na samo 400 metara pješačke udaljenosti od predmetne lokacije izgrađen je Franjevački klerikat fra Ante Antića. Istodobno, u radijusu od jednog kilometra nema niti jedne tržnice, niti je planirana. Nije realizirana niti jedna garaža ili parkiralište. Također, broj stambenih jedinica u neposrednoj blizini povećan je realizacijom višestambenih zgrada jugozapadno od predmetne lokacije, upozorava Društvo arhitekata Splita.

Plakat kojim arhitekti pozivaju Splićane na otpor (FOTO: facebook)

Budući da je čestica na kojoj Crkva želi graditi u vlasništvu Grada, napominju arhitekti, “Grad ima šansu na ovoj lokaciji osigurati građanima, odnosno stanarima parkiralište, tržnicu, dječje igralište, zelenu površinu ili bilo koju drugu javnu funkciju sa sretnom okolnošću da ne postoje neuređeni imovinsko-pravni odnosi, a postoji projektna dokumentacija koja se tek treba prilagoditi današnjim standardima”. Može se reći, ističe Društvo arhitekata, kako bi ova realizacija, za naše prilike, mogla biti nevjerojatno brza.

– Dragi građani Splita 3, u ponedjeljak, 15.01.2018. u 10.00 sati u zgradi Banovine, dođite pokazati svoj stav o planiranoj gradnji crkve i pastoralnog centra, pozivaju splitski arhitekti.

Lupiga.Com

Naslovna ilustracija: facebook

.

Preneseno s lupiga.com, 15.01.2018., http://lupiga.com/hiperlink/grade-crkvu-na-mjestu-predvidjenom-za-trg-splicani-vasi-arhitekti-vas-pozivaju-na-otpor

Odgovori