Fejsom se širi odgovor gradonačelnice Supetra Bleiburškom vodu. Piše R.I., index.hr
12 ožujka, 2019
U subotu, 23. ožujka 2019. godine IZLET ZA SJEĆANJE U ŽUPU I KONAVLE
13 ožujka, 2019

GILJAČA I CAPOR ŽUPANIJSKIM VIJEĆNICIMA ‘Ne davajte pištolj u ruke onima koji nas tuže za 500 milijuna eura’. Pišu Vedran SALVIA/Ivona BUTJER, dubrovackidnevnik.hr

Autor fotografija Ivona Butjer
Pred županijskim  vijećnicima je jedinstvena prilika da iskažu svoj stav o proširenju obuhvata sa 100 na 310 hektara projekta na Srđu, rekli su na današnjoj konferenciji za novinare županijski vijećnik Marko Giljača i  Đuro Capor iz inicijative “Srđ je naš”. “Pressica” je održana deset minuta prije početka Županijske skupštine, na kojoj će se naći izmjene županijskog Prostornog plana.

– Vijećnici danas imaju priliku dati legitimet svemu onome protiv čega se borimo još od 2006. godine od kad datira kasnije poništena odluka tadašnjeg povjerenika Želimira Bosnića. Samim tim, nadam se da će vijećnici glasati prema svojoj savjesti i da neće dati pištolj u ruke onima koji podižu tužbu od 500 milijuna eura protiv Republike Hrvatske. – rekao je vijećnik Giljača.

Capor je kazao “kako je župan Nikola Dobroslavić uzurpirao ovlasti jer je 2015. godine donio odluku da je obuhvat Srđa 310 hektara, a ne 100 hektara kao što je donijela Županijska skupština”.

– To je bio preduvjet za izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola, i studije utjecaja na okoliš.  Bio je i preduvjet za arbitražni zahtjev Golf Razvoja na što građani već sad troše milijune kuna. To je kontinuitet izdaje javnih interesa i kontinuitet pogodovanja. Župan kao Poncije Pilat sad daje vijećnicima odluku o povećanju i naknadnoj legalizaciju obuhvata projekta na Srđu. Nadamo se da do toga neće doći i da će vijećnici svjesni stotina milijuna eura kojo prijete građanima u slučaju negativne presude oko arbitražnog postupka i odbaciti ove izmjene. Legalizacijom ovih izmjena jačaju argumenti tvrtke Razvoj golf da je obuhvat zaista 310 hektara, a ne 100 hektara kao što je presudom Visokog upravnog suda 2014. presuđeno. – objasnio je Capor.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i “srđevci” Igor Miošić i Ljubomir Nikolić, ali nisu ništa govorili.

.

Objavljeno dubrovackidnevnik.rtl.hr, 11.03.2019.,  https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/giljaca-i-capor-zupanijskim-vijecnicima-ne-davajte-pistolj-u-ruke-onima-koji-nas-tuze-za-500-milijuna-eura, pristupljeno 02.03.2019.

 

Odgovori