Njemačka televizija o hrvatskom turizmu: “Nema strategije, ponavljaju greške”. Piše G.D., index.hr
26 kolovoza, 2018
Iz europskog dana žrtava totalitarizma uspjeli smo izbaciti fašizam i obračunati se samo s komunizmom. Piše Dragan MARKOVINA, telegram.hr
27 kolovoza, 2018

FOTO U selu u BiH postavljen spomenik u obliku Velike Hrvatske. Piše R.I., index.hr

Spomenik je izrađen po nacrtu fra Marija Knezovića, a u obliku je jedne od verzija velike Hrvatske.

Fra Mario Knezović inače je došao u centar pažnje javnosti nakon što je lani organizirao malonogometni turnir u Širokom Brijegu, a na kojem je pobijedila skupina djece odjevene u majice s natpisom “Crna Legija”. Radi se o elitnoj zločinačkoj postrojbi ustaške vojske nastale za vrijeme Drugog svjetskog rata, čiji je zapovjednik bio Jure Francetić.

Fra Mario Knezović inače je poznat po tekstovima u kojima iznosi izrazito negativan stav o Bošnjacima u Bosni i Hercegovini. Tada se nasmiješeno fotografirao s dječacima u dresovima “Crne Legije”.

Svaki kreten koji svoju djecu dovodi u kontekst Crne legije ne zasluzuje manje nego da mu Francetic bejbi siter bude, a Jasenovac obdaniste. pic.twitter.com/Tn1WX3x7AM
— Bakir Hadžiomerović (@HadziomerovicB) July 1, 2017

.

Objavljeno index.hr, 25.08.2018.,  https://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-u-selu-u-bih-postavljen-spomenik-u-obliku-velike-hrvatske/2019802.aspx, pristupljeno 26.08.2018.

Odgovori